Cuvântul-semn şi rugăciunea lăuntrică oferită lui Dumnezeu prin semne de către creştinii surzi din Piteşti și Slatina

Cu arhiereasca binecuvântare primită de la Înaltpreasfinţitul Părinte CALINIC, Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului a fost săvârşită în data de 06 octombrie 2019, Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, transpusă în limbajul mimico-gestual liturgic românesc cu prilejul pelerinajului Comunutății credincioșilor surzi din Slatina și împrejurimi la Biserica pentru surzi „Sfântul Grigore Palama” din cadrul Parohiei Mavrodolu, Pitești.

Sfântul Grigore Palama, este ocrotitorul comunităţii persoanelor surde din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

La acest eveniment duhovnicesc al bisericii pentru surzi din Piteşti au fost întâmpinați enoriașii surzi din Eparhia Slatinei și Romanaților, însoțiți de Preotul Drăghici Ionuț, de către frați surzi din Curtea de Argeș, Costești și Câmpulung. De asemenea la această reuniune duhovnicească, credincioșii surzi s-au înâlnit întreolaltă și deasemenea, împreună cu toții, cu Dumnezeu Cel Bun și Sfânt, Îndreptat și spre omul surd, prin mimică și gest.

După Sfânta Liturghie și agapa frățească toți credincioșii surzi am vizitat Complexul Mănăstiresc Curtea de Argeș, rugând pe Sfântulița să mijlocească la Dumnezeu pentru noi Surzii.

Întreaga Comunitate a Surzilor din Pitești aducem mulțumire și recunoștință părintelui paroh Sturzeanu Dumitru-Victor, întregului colectiv de preoți de la Parohia Mavrodolu, precum și comitetului parohial pentru susținere și organizare.

Biserica Ortodoxă Română a considerat întotdeauna că persoanele surde trebuie să înțeleagă cuvântul Evangheliei Iubirii Neînserate pe care să o vadă cu ochii, să o simtă în sufletele lor şi să transmită Vestea cea bună a Iubirii Dumnezeiești prin semne, fraţilor surzi în virtutea Apostolatului universal de care ne-a învrednicit Dumnezeu.

Îl rugăm prin semne pe Sfântul Grigore Palama, dascălul rugăciunii lăuntrice, să binecuvinteze şi să adune laolaltă întreaga Comunitate de Surzi creştini!

 

Preot Țîru Cătălin

Biserica comunității surzilor din Pitești

 

Lasă un comentariu