Catehizare în limbajul mimico-gestual religios – la Parohia Mavrodolu

La îndemnul și cu purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului părinte Calinic, îndemnul de a sădii pe Dumnezeu prin mimică și gest în cultura comunității surzilor din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, cu menirea de a sădii  în sufletele  credincioșilor surzi Harul lui Dumnezeu, prin care El, ni se revelează ca fiind și Sfințitorul vieții noastre a credincișilor surzi.

Prin Sectorul Social, Filantropic și de Misiune, în data de 27.02. 2018, la Filiala Teritorială a surzilor din Pitești, a avut loc o acțiune de catehizare în care s-a pus accent pe impotanța prezenței credincioșilor surzi în Biserica Dreptmăritoare, precum și necesitatea postului în această perioadă de pregătire a întâmpinării Slăvitei Învieri a Domnului nostru Iisus Hristos.

Păstorul Cel Bun, coboară Dumnezeiasca Sa binecuvântare în limbajul și cultura semnelor. La  eveniment a participat Țîru Cătălin preot slujitor al comunității surzilor din Pitești, totodată s-a reamintit credincioșilor surzi importanța misiunii preotului slujitor în limbajul mimico-gestual religios, în mijlocul surzilor. La sfârșitul evenimentului au fost împărțite daruri credincioșilor surzi cu implicarea preoților slujitori de la Parohia Mavrodolu.

Catehizare  în care s-a evidențiat că mesajul evanghelic poate să ajungă și la inima credinciosului surd, prin gest sfânt și vedere cuvincioasă.

Mulțumim lui Dumnezeu prin semne!

 

Lasă un comentariu