Anunțuri Grupuri de lucru

Curs de formare interpreți autorizați în limbajul mimico gestual romanesc

Asociația Națională a Consilierilor și Interpreților în limbajul mimico gestual romanesc, organizează curs de formare interpreți autorizați în limbajul mimico gestual romanesc, pentru candidați cu studii superioare în perioada 06 Noiembrie 2017 – 06 Februarie 2018.

Pentru relații sunați la 0722483296 / Preot Onu Constantin.

Asociaţia Naţională a Interpreţilor şi Consilierilor în Limbaj Mimico-Gestual, cu sediul în Comuna Băiculești, Sat Mănicești, nr. 162A, jud. Argeş, C.U.I. 6/RA/2012/29799926, tel. 0722483296, organizează cursul de INTERPRET AUTORIZAT ÎN LIMBAJ MIMICO-GESTUAL (STUDII SUPERIOARE), cod COR 235202.

Cursurile se vor desfășura în laboratorul de limbaj mimico-gestual din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfânta Muceniță Filofteia”, Universitatea din Pitești.

Asociaţia este autorizată ca furnizor de formare profesională, conform O.G. 129/2000 privind formarea profesională a adulţilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi beneficiază de serviciile unor formatori cu o bogată experienţă în utilizarea limbajului mimico-gestual.

Conform legii 448/2006, recunoaşterea ocupaţiei de interpret în limbaj mimico-gestual şi prezenţa interpreţilor în instituţiile publice, la şedinţele Camerelor Parlamentului, la televiziune, în instituţiile de cultură, la spectacolele de teatru, în adunările publice, în relaţiile de comunicare între persoanele surde şi persoane fizice şi juridice are un rol deosebit în prevenirea excluziunii sociale a persoanei cu deficienţǎ auditivǎ.

Cursul are o durată totală de 120 de ore, din care 27 de ore teorie şi 93 de ore practică, care se vor parcurge în 3(trei) luni, iar la final, în urma unui examen, se poate obţine o diplomă de interpret în limbaj mimico-gestual, recunoscută la nivel naţional şi al U.E.

Unităţile de competenţă acoperite de curs sunt: Comunicare interpersonală, Planificarea activităţilor, Dezvoltarea profesională, Utilizarea calculatorului, Organizarea activităţii la locul de muncă, Urmărirea respectării drepturilor persoanei cu handicap, Utilizarea creativă a limbajului, Pregătirea comunicării specifice, Decodificarea informaţiilor, Reproducerea/interpretarea conţinutului mesajului prin semne mimico-gestuale, Transpunerea în vorbire a informaţiilor din L.M.G., Utilizarea comunicării inverse/feed-back-ului.

Preţul cursului este de 1 200 lei (plata se poate face în 3 tranșe, câte 400 lei la începutul fiecărei luni de curs). Perioada de desfășurare :06 Noiembrie 2017 – 06 Februarie 2018.

Program flexibil în funcție disponibilitatea grupei.
Cursurile și examenul de absolvire se vor susține în Pitești sau în localitățile unde se formează grupe.

Acte necesare:
• Cerere tip (pusă la dispoziției de A.N.I.C.L.M.G.);
• Copie act studii (doar pentru cei ce au absolvit facultate):
• Copie Certificat de naștere;
• Copie CI;
• Chitanță doveditoare achitării taxei în valoare de 1200 lei.

Număr minim de cursanți: 8

Relații suplimentare la tel.:
Preot Conf Univ Dr Onu Constantin 0722483296
Email: sfpalama@yahoo.com
Formator LMG: Preot Țîru Cătălin 0749260930

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *