Bucuria duhovnicească, arvună a Învierii

Cu binecuvântarea Preasfinției Sale Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, Duminică, 08 octombrie 2017,a avut loc Adunarea anuală a Oastei Domnului din Deva. Adunarea frățească s-a desfășurat în Biserica Adormirea Maicii Domnului, din Piața Operei, nr. 1 (Strada Piața Victoriei).

Programul, a avut ca temă: Bucuria duhovnicească, arvună a Învierii și a început cu Sfânta Liturghie (ora 9,30), urmată de la ora 14, de adunarea Oastei Domnului, care s-a încheiat cu slujba Vecerniei.

Tot cu această ocazie în Episcopia Devei și Hunedoarei s-au pus bazele constituirii primei comnunități ortodoxe a persoanelor cu deficiențe de auz din cadrul acestei episcopii. La acest eveniment au participat Pr. Prof. Dr. Vasile Mihoc, domnul Mihail Grecu, Președintele Asociației Surzilor din Romania și Pr. Conf. Univ. Dr. Onu Constantin.

Persoanele cu deficiențe de auz din cadrul Asociaţiei Naţionale a Surzilor – Filiala Hunedoara şi nu numai, s-au bucurat de Sfânta Liturghie, dar şi de tot programul începând chiar de sâmbăta seara, când a avut loc o seara de cateheză și Sfântă Taină a Spovedeaniei, numai cu un număr frumos de de oameni din această comunitate, de traducere în limbajul mimico-gestual liturgic românesc. Iată câteva imagini care surprinde bucuria duhovnicească și nu numai, a acestor oameni minunați din cadrul Asociaţiei Naţionale a Surzilor – Filiala Hunedoara.

Lasă un comentariu