Sfântul Meletie –Lumina ochilor şi limbajul mâinilor creştinilor ortodocşi surzi

16729579_838882612927608_3088603325824279253_nCu arhiereasca binecuvântare primită de la Înaltpreasfinţitul Părinte CALINIC, Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului în data de 12 februarie 2017, cu prilejul pomenirii Sfântului Ierarh Meletie, Arhiepiscopul Antiohiei – ocrotitorul credincioșilor surzi, enoriașii din comunitățile de surzi din Pitești, Topoloveni și Mioveni, au participat la Dumnezeiasca Liturghie săvârșită în limbajul mimico-gestual liturgic românesc la Biserica Sfântul Ierarh Meletie din Arhiepiscopia Bucureștilor, cu prilejul sărbătoririi Ocrotitorului credincioșilor surzi, fiind însoțiți de preotul Țîru Cătălin .

La hramul bisericii pentru surzi din București au fost prezenți credincioși din București, Pitești, Tărgoviște, Alexandria și Giurgiu ce s-au adunat laolaltă ca prin semne și mimică să sfințească comuniunea cu Dumnezeu Cel în Treime slăvit și mărturisit atât de Stântul Ocrotitor și Ierarh Meletie cât și de binecredincioșii creștini surzi și români.

La sfârşitul dumnezeieştii Liturghii săvârşite prin semne laolaltă cu preoții și credincioșii surzi, a avut loc o agapă frăţească, astfel mulţumind şi slăvindu-L pe El, Arhiereul Cel veşnic pentru toată facerea de bine. Apoi credincioșii surzi din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, prezenți la hramul bisericii Comunității de surzi din București au vizitat și Patriarhia Română, închinându-se la moaștele sfântului Dimitrie Basarabov, Ocrotitorul Bucureștilor.

Acest eveniment religios, arată că Biserica potrivit hotărârilor Sfântului Sinod, acordă o atenţie deosebită persoanelor surde, iar mesajul iubirii Domnului nostru Iisus Hristos depăşeşte orice barieră şi poate fi transmis în multe chipuri. Comunitatea noastră de credincioşi care nu aud, dar văd, trebuie să fie înțeleasă ca parte integrantă a vieţii Bisericii Bune şi Străbune.

Biserica Ortodoxă Română a considerat întotdeauna că persoanele surde trebuie să aibă acces la cuvântul Evangheliei pe care să îl vadă cu ochii, să îl simtă în sufletele lor şi să îl transmită prin semne fraţilor surzi în virtutea Apostolatului universal de care ne-a învrednicit Dumnezeu Cel Bun și Milostiv.

Lasă un comentariu