Slujbe religioase pentru surdomuti.

Nici musca nu se aude in Biserica pastorita de parintele Mirel Ilie. Enoriasii lui nu aud cuvantul Domnului, insa il citesc pe buzele preotului. S-au nascut surzi si, pana nu demult, intrau in Biserica doar pentru a privi Sfintii si ca sa aprinda lumanari. Acum, inteleg Sfanta Evanghelie si fericirea le inunda sufletele. 

Este slujba tacerii. Nici un fosnet nu se aude in Biserica. Preotul citeste din Sfanta Evanghelie iar oamenii simt cum sufletul li se lumineaza.

-Daca nu era o biserica in limbaj mimico-gestual ma uitam la sfinti si nu intelegeam nimic

PREOT ILIE MIREL: ei mi-au adus in suflet acea bucurie si acea dragoste si mi-au dat acel imbold al unui nou inceput.

Parintele Ilie Mirel a venit la biserica comunitatii ortodoxe a surzilor acum 4 ani. Au fost vremuri grele dar a reusit sa invete limbajul mimico-gestual cu ajutorul enoriasilor.

PREOT ILIE MIREL: Sa vii dintr-o lume in care vorbesti zi de zi si mai mult decat atat eram si un vorbaret sa vii intr-o biserica in care nimeni nu vorbeste, si mai mult sa faci si slujba in limbaj mimico-gestual iti aduce la un moment dat o introvertire.

Slujba nu difera cu nimic de cea tinuta in Biserca de vizavi. Numai ca aici lipsesc cuvintele. Au fost inlocuinte treptat de gesturi si mimica fetei.

PREOT ILIE MIREL: nu aveam un limbaj atat de bine pus la punct si imi era teama de bariera pe care o vedeam in aceasta comunicare, dar…si aici nu vreau sa fac o paranteza vreau sa sublinieze pentru toti cei care se uita la noi:  persoana cu deficienta de auz si vorbire este o persoana plina de dragoste

Altarul este la vedere. Preotul sta cu fata spre oameni atunci cand propovaduieste cuvantului lui Dumnezeu. Ei nu aud dar vad ce se intampla.

Pana si spovedania a adaptat-o nevoilor crestinilor cu deficiente de auz.

PARINTELE MIREL:  am confectionat un confersor care este format din 3 laturi, in interiorul acestui confesot stau fata in fata cu persoanma cu deficineta de auz

Parintele Mirel Ilie duce cu onoare cuvantul Domnului catre inimile acestor oameni. Toti cei care vin la biserica lui au inteles, o data mai mult….

sursa: http://www.stirilekanald.ro

Lasă un comentariu