Cuvântul-semn şi rugăciunea lăuntrică oferită lui Dmunezeu prin protectorul lor prin semne de către creştinii surzi din Piteşti în zi de hram

Cu arhiereasca binecud8e_9518vântare primită de la Înaltpreasfinţitul Părinte CALINIC, Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului a fost săvârşită în data de 13 noiembrie 2016, dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, tradusă în limbajul mimico-gestual liturgic românesc cu prilejul prăznuirii Sfântului Ierarh Grigore Palama, Arhiepiscopul Tesalonicului, a cărui pomenire se face an de an pe 14 noiembrie.

Sfântul Grigore Palama, este ocrotitorul comunităţii persoanelor surde din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

La hramul bisericii pentru surzi din Piteşti aflată în incinta complexului eclesial Mavrodolu au fost prezente în număr de 46 de credincioși surzi din comunităţile de surzi Pitești, Mioveni și Costești. La această reuniune duhovnicească, Parintele consilier Puiu Andrei Diaconescu, coordonatorul Sectorului Social Filantropic și de Misiune a transmis mesajul Înaltpreasfintitului Părinte Arhiepiscop Calinic și a subliniat susținerea de care se bucură fiecare comunitate de surzi din cuprinsul eparhiei noastre, și de asemenea, la eveniment, a luat parte preot Toma Marius-Cezar, preot Țîru Cătălin, precum și preot Istrate Cătălin de la biserica surzilor din Mioveni.

Întreaga Comunitate a Surzilor din Pitești aducem mulțumire și recunoștință părintelui paroh Sturzeanu Dumitru-Victor și a întregului colectiv de preoți de la Parohia Mavrodolu pentru susținere și organizare.

Biserica Ortodoxă Română a considerat întotdeauna că persoanele surde trebuie să aibă acces la cuvântul Evangheliei pe care să îl vadă cu ochii, să îl simtă în sufletele lor şi să îl transmită prin semne fraţilor surzi în virtutea Apostolatului universal de care ne-a învrednicit Dumnezeu.

Îl rugăm prin semne pe Sfântul Grigore Palama, dascălul rugăciunii lăuntrice, să binecuvinteze şi să adune laolaltă întreaga Comunitate de Surzi creştini!

Preot Țîru Cătălin

Biserica comunității surzilor din Pitești
d8e_9531  d8e_9566

img_20161113_115236


 

 

Lasă un comentariu